Életed végéig veled maradó élmények
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

A gyerekkorban szerzett tapasztalatok beépülnek az életünkbe. Nem árt, ha nyári tábort is körültekintően választasz. A PEOPLE TEAM 1991 óta táboroztat, és nem véletlenül az egyik legnépszerűbb tábor. Erikával, egy PT-s tanárral beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

Örökre szóló élményekkel gazdagodhatsz, barátokat szerezhetsz, a tudásod gyarapodhat. Segít a fejlődésben, a készségek kialakításában, emellett az adott témájú táborok által megismerheted azt, hogy mit szeretsz csinálni, ami a továbbtanulásban is fontos lesz. A tábor alatt szerzett kapcsolatok akár életre szólóak is lehetnek, és egy közösség tagjának érezhetitek magatokat még a tábor után is.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne félj az újdonságoktól, az új emberektől és helyzetektől, hiszen ezáltal tudnak megtörténni veled a jó dolgok. Bátran barátkozz, szerezz élményeket, amelyek életed végéig veled maradnak majd!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Szerintem szüksége van a fejlődéshez a gyermeknek önálló, közösségben eltöltött időre, amikor felderítheti önmagát, kedvelt dolgait, és kapcsolatokat építhet ki, így bátran engedjük el pár hétre, mindkét fél előnyére fog válni.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Türelmet, alkalmazkodókészséget, azonnali programmegoldást, csapatban való hatékony munkát, proaktivitást köszönhetek a tábornak. Introvertáltként a közösségben levést tudom gyakorolni, illetve az új kapcsolatok kialakítását, és nyíltabbá válok. Elsajátítottam a tanítást, a gyerekekkel való asszertív bánást.

Mi (lesz) táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Gyerekeknek adhatom át a tudásomat, terelhetem őket egy olyan útra, ahol esetleg megtalálják a kedvenc témáikat. A munkámmal segíthetem egy hatalmas és értékes projekt létrejöttét, megvalósulását, illetve fennmaradását is.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Tapasztalatot a gyerekek és táborok világában, készségeim fejlődését, akár maradandó baráti kapcsolatok kialakulását. Fotósként a szakmában való fejlődési lehetőséget, a tudásom átadásának lehetőségét, gyakorlási alkalmat.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Ha a gyerek direkt teszi ezt, úgy gondolom, hogy nincs mivel elfoglalnia magát, így segítek neki megfelelő programot találni, és nem engedem, hogy lássa rajtam a feszültséget. Türelemmel kezelem a helyzetet.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Vízi csata

– Jégkrém

– Barátok

– Jó fej táboroztatók

– Napsütés

– Nyitottság

– Csapatverseny

– Színes zászlók

– Aktivitás

– Játszva tanulás

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Rájöttem, hogy hallgatnak rám, figyelnek arra, amit mondok nekik, megfogadják a tanácsaimat. A hét végére elért fejlődés a munkájukban sikerélményt adott, megerősített abban, hogy nem hiába voltam ott, büszke lehettem rájuk.

Tartasz valamitől?

Hogy nem felelek meg saját magamnak, nem érzem majd magam eléggé felkészültnek, és nehezen rázódom bele az új év, új emberek helyzetbe a tavalyi első évem után.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Mennyivel lesz másabb a tábor második éves táboroztatóként, és milyen dolgokon tudok tudatosan változtatni a munkám kapcsán.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Még felkészültebben, még aktívabban tudom végezni a munkámat, mint tavaly, és a hibákból tanulva vágok neki az új turnusoknak.

Szeretném megtanulni a tábortáncokat
A türelem a kulcsa mindennek

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Dinnye, málna, barack stb. (2)

Kedvenc nyári kajáink: nyári gyümölcsök. A meggyet már az ókorban is ismerték a Földközi-tenger és…
PEOPLE TEAM tábor

Legyező kézzel (I)

Ha van 30 szabad perced, vagy akár több is, akkor készíthetsz magadnak vagy a családtagjaidnak,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Csak lazán a táborban!

Mindig add magadat, akkor is, ha táborozni mész! A PEOPLE TEAM (PT) nyári táborai a…
PEOPLE TEAM tábor

Együtt, egy csapatként

Magányos farkasnak tartod magad? Nincs ezzel gond, de próbáld ki, milyen az, amikor hozzád hasonlóak…
PEOPLE TEAM tábor

20 perc alatt barátokra leltem

Táboroztatókat bemutató sorozatunkat Mátéval folytatjuk, aki a PT-s gamertábor tanára. Fonyogáb Máté vagyok, 22 éves,…