A türelem a kulcsa mindennek
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

A pozitív tábori élmények szerzéséhez elengedhetetlenek a jó táboroztatók. De milyen is egy jó táboroztató? A Korival – a PEOPLE TEAM (PT) egyik tanárával – készített interjúnkból kiderül.

Miért fontos a táborozás?

Szerintem a táborozás azért fontos, mert a gyerekek ilyenkor kiszakadhatnak kicsit az otthoni világból, új ismerősöket, akár új barátokat szerezhetnek egy nyári tábor alatt. Emellett új élményekkel, tapasztalatokkal is gazdagodnak. Egy táborozás, akár kicsikről, akár nagyobbakról beszélünk, fontos, hiszen ilyenkor egy új közegbe csöppennek, ami által a jövőben könnyebben menni fog a beilleszkedésük.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Az első és legfontosabb tanács, amit első táborozónak adnék, az az, hogy sose féljen nyitni mások felé, legyen magabiztos, keressen magának egy megfelelő társaságot. Mindenképpen érezze jól magát! Próbáljon beilleszkedni a csoportba, és ha nem megy, kérjen segítséget egy olyan személytől, akit erre alkalmasnak talál.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne féljen elengedni a gyerekét pár napra egy táborba! Bízzon a saját gyerekében, és ne éreztesse vele azt, hogy nem szívesen engedi el a kezét ilyen hosszú időre.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Új tapasztalatokat várok. Szeretném saját magamnak is bebizonyítani, hogy képes vagyok egy ilyen táborban is helytállni. Új élményeket szeretnék szerezni, amiket egy kedves és összetartó csapattal szeretnék megvalósítani.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Szerintem a türelem a kulcsa mindennek. Figyelmet kell szentelni rá, hiszen bármi oka lehet annak, hogy magára próbálja vonni a figyelmet. Ha szükséges, külön beszélgetés során is el lehet érni azt, hogy elmondja, miért bosszant, és megoldást lehet találni mindenre.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

A jó hangulat, megfelelő társaság, barátságos közeg, siker, közös munka, lelkes táborozók, nevetés, szórakozás, barátkozás, gyerekek – elengedhetetlen elemei egy cool tábornak.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

A Covid előtti nyáron 1 hét alatt egy teljes néptánc-koreográfiát össze tudtunk hozni közösen a legkisebb tánccsoporttal, ahol 8-10 évesek táncoltak. A fellépés napján izgatottan álltak a színpad előtt, és az előadás után futottak le a színpadról, és rohantak hozzám egy nagy csoportos ölelésre. Minden pici érintés és mosoly az arcukon boldogabbá varázsolta a napom.

Tartasz valamitől?

Hogy nehezen fognak befogadni, mert elsőre kicsit visszahúzódónak tűnhetek, pedig nem vagyok az. Tartok attól is, hogy valamit el fogok rontani, vagy nem fog másoknak tetszeni az, ami nekem.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen lesz a közös munka és a többi táboroztató. Kíváncsi vagyok arra, hogy milyenek lesznek a gyerekek, és hogyan fognak hozzám és a személyemhez viszonyulni.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Képes vagyok átugrani minden akadályt, és egy fantasztikus hetet tudok összehozni a gyerekeknek és magamnak.

Életed végéig veled maradó élmények
Az új barátaim segítettek a szakításomkor

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Dinnye, málna, barack stb. (2)

Kedvenc nyári kajáink: nyári gyümölcsök. A meggyet már az ókorban is ismerték a Földközi-tenger és…
PEOPLE TEAM tábor

Legyező kézzel (I)

Ha van 30 szabad perced, vagy akár több is, akkor készíthetsz magadnak vagy a családtagjaidnak,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Mi az a PT-vágy?

Nyári tábor, amelyet a táboroztatók is várnak? Létezik bizony! A PEOPLE TEAM kecskeméti gyerekfesztiválja is…
PEOPLE TEAM tábor

20 perc alatt barátokra leltem

Táboroztatókat bemutató sorozatunkat Mátéval folytatjuk, aki a PT-s gamertábor tanára. Fonyogáb Máté vagyok, 22 éves,…
PEOPLE TEAM tábor

Lelkes gyerekek a filmestáborban

El szeretnéd sajátítani a mozgóképkészítés alapjait? Akkor irány a filmestábor! A PEOPLE TEAM minden évben…