A kacsatechnika mindent megold
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM nyári táborában van néhány olyan kifejezés, amelyet előszeretettel használnak a táboroztatók. Többek között erről is beszélt Barna, aki minden nyáron heteket töltött a PT közösségében.

Az elmúlt három évben több alkalommal is részt vettem közösségi szolgálaton, amelynek keretében általános és középiskolás gyerekekkel is foglalkoztam. Régóta vagyok a PT-ben táborozó, tavaly óta már táboroztató. Nagyon szeretem a tábor hangulatát, a szervezése véleményem szerint példaértékű, emiatt is fogott meg itt a táboroztatói munka.

Stresszeltél valaha a táborban?

Megesik, hogy stresszes vagyok, de nem jut eszembe eset, amikor ez táborozás közben lett volna. Ennek több oka lehet. Az első, hogy egy büfés leves, tea vagy jégkrém minden gondot elűz. A második, hogy a tábor nyugodt környezet, nem érnek nagy sokkhatások. A harmadik, hogy nem is jut idő stresszelésre a folytonos programok, órák, beszélgetések és játékok mellett.

Ezt a kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Amit csak itt hallottam, az a „kacsatechnika”. Ez, mint számomra kiderült, egy valós technika, amit a programozók használnak abban az esetben, ha hibába ütköznek. A dolog elég egyszerű, csak a megoldás módszere vicces. Szokás mondani, hogy egy ember csak akkor ért meg valamit igazán, ha azt másnak tanítja. Ezt használja ki ez is: ha a program hibára fut, de nem tudjuk, miért, segít a gumikacsa. Ültessük le az asztalra, és magyarázzuk el neki a programot, miközben mi magunk rájövünk a hibára. Számos programozási feladatomban segített már a kacsatechnika.


Jövőre is bejárós leszek
Csillagnézés tanulással

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Nevessünk és alkossunk együtt!

Egy tábor tucatnyi szekcióval, egyformán szórakozni, fejlődni és barátkozni vágyó gyerekekkel. A PEOPLE TEAM kecskeméti…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Azt hittük, szörnyet láttunk

Maja egész tanév során a táborozáskor szerzett pozitív élményeiből táplálkozik. A tizenéves lány a PEOPLE…