A cél, hogy mindenki jól érezze magát
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

Zsófitól, a PT egyik turnusvezetőjétől kettőt kérdeztünk.

Mi volt a legdurvább táboros munkád?

Nem mondanám durvának, csak nehéznek. Amikor a szülő telefonon bejelent egy problémát, például hogy a gyermeke nem szívesen tölt időt a szoba- vagy csoporttársával. Ezeket a helyzeteket úgy kell diplomatikusan elrendezni a táborban, hogy a másik gyerek se bántódjon meg, neki se rontsa el a szobatársváltás vagy egy ilyen beszélgetés a táborát. A cél természetesen az, hogy mindenki jól érezze magát, ehhez azonban szükséges a gyerekekkel megértetni, hogy egymás határait és döntéseit is tiszteletben kell tartaniuk.

Ezt csak a PT-ben hallhattad…

Rengeteg ilyen szó van. Illetve belsős PT-s jelentéssel bíró szavak. Például: (fogadjunk, hogy mindenki ezt mondja elsőnek) mókusok – nem a Mókus őrsről van szó, hanem a tábori programok előkészítőiről, mókamesterekről, akik a tanárok mellett a táboroztatók másik nagy csoportját alkotják. (Az elnevezés története egy sajtóhibával megjelent munkaerő-toborzó hirdetésből maradt meg, ahol mókamester helyett mókusmestert írtak.) Kedvenc elnevezésem az ordibátor, így nevezzük a megafont, amivel gyorsan valamit hirdetni lehet a gyerekek között, ha éppen nincs összerakott hangosítás. És ki gondolta volna, hogy az indián szót úgy is lehet toldalékolni, hogy -ba? „Tud valaki menni helyettem indiánba?” – ez azt jelenti, hogy valaki helyett be kellene ugrani valakinek a tábor egyik szélén álló őrhelyre.


A rántott kókuszgolyó finom
Megfogott a tábor hangulata

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Más táborba már nem is mennék

Változatos programok, jó társaság, barátságos táboroztatók. Dávid kétszer járt a PEOPLE TEAM-ben (PT), és azóta…
PEOPLE TEAM tábor

Nevessünk és alkossunk együtt!

Egy tábor tucatnyi szekcióval, egyformán szórakozni, fejlődni és barátkozni vágyó gyerekekkel. A PEOPLE TEAM kecskeméti…