A rántott kókuszgolyó finom
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

Patrikkal, a PEOPLE TEAM-be kistanárnak jelentkező korábbi táborozóval beszélgettünk a kecskeméti új generációs táborban szerzett tapasztalatairól.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

A PEOPLE TEAM-et először 2020-ban fedeztem fel egy Facebook-hirdetés formájában. Úgy gondolom, ez mindegyikünk életében nehéz időszak volt, emiatt is volt különösen felemelő a tábor. Végre ki tudtam szakadni a szürke hétköznapokból, és jól tudtam magamat érezni. Még mindig élénken él bennem életem első spagettije, amit szülői segítség nélkül, önállóan készítettünk el a csapatommal. Szeretnék kistanárként én is olyan boldog pillanatokat okozni, mint amiket én kaptam az enyéimtől.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Táborozóként mindig is a kedvenc szekcióm volt a kuktatábor. A kihagyhatatlan klasszikusok (kókuszgolyó, csirkepaprikás) mellett lehetőségünk volt önálló, kreatív ételek elkészítésére is. Egyik kedvenc próbálkozásom az édes bundás kenyér, melyet saját recept alapján fejlesztettünk ki. Igazi „nagymamabecslés” módjára adagoltuk a hozzávalókat, többek között Nutellát, csokireszeléket és természetesen vaníliaaromát. Akármennyire is elvetemülten hangzik elsőre, a végeredmény igazán meglepő volt, hatalmas sikert aratott.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Mivel ez lenne az első alkalmam a PT-ben táboroztatóként, erre a kérdésre ilyen formában még nem tudok választ adni. Lehetőségem volt azonban részt venni a Fazekas Gimnázium gólyatáborában 2022-ben, ami úgyszintén felejthetetlen élményként maradt meg. A programok ott hasonlóképpen működnek, mint a PEOPLE TEAM-ben. Lényegében csapatokat kell végigvezetni 4 napon keresztül izgalmas programokon, így próbálva még az iskola előtt egy jó közösséget kialakítani. Számomra nagyon jó élményként maradt meg, remélem, a PT-ben is hasonló pozitív emlékekkel fogok gazdagodni.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Talán a legszembetűnőbb egy kívülállónak a PT-ben a közösség. A rengeteg csapatépítő program, az állomásos játékok és a közös versenyzés mind-mind a tábor szellemét erősítik. Engem mindig is bámulattal töltött el, amikor egy egymás számára még ismeretlen csapat a tábor végére önfeledten táncol együtt, és a hazaút előtt már mindenkinek megvan az Instagram-fiókja. Ezek a kapcsolatok nem csak pár hetes, rövid, nyári találkozások, hanem sokszor tényleges, hosszan tartó barátságokká formálódnak.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

„Süti, kacsa, király.” Látszólag értelmetlen szóösszetétel, mely egy átlagember számára érthetetlen és bizarr. Mégis, egy igazi PT-snek ez a jelmondat ezerféle dolgot jelent. A mottóvá vált kifejezés a tábor elengedhetetlen elemeként van számontartva, mely minden e-mail zárószövege, ezzel is közelebb hozva minket a táborhoz. Mint az tavaly kiderült, egészen különleges eredete van, amit csak a vérbeli táborozók ismernek… Na meg Ater, hiszen ő a megalkotó.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

A rántott kókuszgolyó finom. Egy elvetemült ötlet eredményeként született meg a palacsintatésztával bevont, rántott kókuszgolyó. Elsőre elég furcsán, netán visszataszítóan hangozhat, azonban szerintem elgondolkodtató, hogy két hétköznapi, egymástól különböző étel hogy festhet egy tányéron „összemixelve”. Bár az elején fenntartásokkal kezeltük a szituációt, a végeredmény meglepően pozitív volt. A receptet még tovább tökéletesítve valami egészen újat hoztunk létre, mely a kuktatársammal azóta is a PT szerves részét képezi.


Együtt, egy csapatként
A cél, hogy mindenki jól érezze magát

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el. – Már…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Táboros tiniszerelem

Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen.…
PEOPLE TEAM tábor

Stresszkezelés Bandival

A PEOPLE TEAM dróntáborának tanára, Bandi jótanácsokat ad – érdemes megfogadnod ezeket, aztán pedig kipróbálnod…
PEOPLE TEAM tábor

Együtt, egy csapatként

Magányos farkasnak tartod magad? Nincs ezzel gond, de próbáld ki, milyen az, amikor hozzád hasonlóak…
PEOPLE TEAM tábor

Mi az a PT-vágy?

Nyári tábor, amelyet a táboroztatók is várnak? Létezik bizony! A PEOPLE TEAM kecskeméti gyerekfesztiválja is…