Túlgondolás helyett élni kell
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

Te is túl szoktál pörögni a gondolataidban? Juli jól ismeri ezt az érzést, de úgy vette észre magán, hogy sikerült kicsit lelassulnia, elengednie a nem fontos gondolatokat, ez pedig a PEOPLE TEAM (PT) nyári táborában eltöltött egy hétnek köszönhető. Ha kíváncsi vagy, milyen gyerekszemmel a PT, olvasd el, mit mondott még a diák az 1991 óta működő új generációs táborról!

„A PT-ben egyszer jártam; ismerős nélkül érkeztem. Ez volt az első tábor, amiben ottalvósként és ismerős nélkül vettem részt. A hangár és a szobák meglepőek voltak számomra, és az, hogy az Animal Cannibals fellépett. Az épület hasonlított egy szállóra, vagy nem is tudom, de szép volt. Habár az ágy kényelmes volt, legközelebb a földön szeretnék aludni.

A tábori környezet a gyerekkoromra emlékeztet. Boldog, vidám, olyan nyárias. A kedvenc kajám a gírosz és a pizza volt, meg az utolsó napon a szendvicsek. (*chef kiss*) A kedvenc részem a hangár volt (fincsi a kaja), a programok közül pedig a hüllők simogatása és a vízi park PT-módra.

Sok mindent tanultam a PT-ben. Többek között azt, hogy hagyni kell minden felesleges gondot, és élvezni kell az életet. Változtam abban, hogy el kell engedni a fölöslegest, és élni kell. Mindig túlgondolok mindent, ezért nagy dolog ez. És ebben változtam, igaz, nem látszódik rajtam, de én érzem.

Voltak tipik beszélgetések, hogy ki kinek a kiszemeltje. Kicsit uncsi volt, de na, fiatalok vagyunk. Az egyik legkedvesebb emlékem ahhoz köthető, amikor az éjszaka közepén elkezdtünk beszélgetni a szobatársammal. És első nap elmentem egyedül az Auchanba, meg amikor fotóztunk, az is nagyon jó volt. Vagy amikor éppen végeztem egy feladattal, felmentem a fotósokhoz, és mindenki csinálta a dolgát, kivéve egy tanárt, aki eléggé feszült volt, ezért megöleltem. Cikinek pedig azt nevezném, hogy amikor az éjszakai programoknál a focipályán futottunk, megbotlottam valakinek a lábában, és elestem.

Hát, ez enyhe túlzás, hogy féltettek a szüleim, mivel csak aggódtak értem, de amint elmondtam nekik, mi hogy történt, megbékéltek vele. Azt is tudják, hogy ebédnél vagy reggelinél félrenyeltem, és majdnem megfulladtam, de segítettek.

Nekem a PEOPLE TEAM teljesen tökéletes volt, igaz, csak egyszer voltam, így nem tudom, változtatnék-e valamin. Egyedül a korai kelés nem tetszett. Érdekel, hogy készülnek-e új témacsomagokkal. Amit tanultam a PT-ben, a suliban gyakorlati órákon, vagy ha megyünk kirándulni, magyarán sulin kívül is tudom hasznosítani.”

Most már mennék ottalvós táborba is
Bízzatok a mókusokban!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Séta egy arborétumban

Az előző cikkeim a szentjánosbogár-rajzásról szóltak. Arra gondoltam, hogy akkor azt az arborétumot mutatom be…
PEOPLE TEAM tábor

Sárkányeregetés

A sárkányeregetés kedvelt szabadidős tevékenység, történelme pedig már több mint 2000 éves múltra tekint vissza.…
PEOPLE TEAM tábor

Potpourri házilag

A szoba illatosítása nem új keletű dolog, vásárolható és házilag egyaránt elkészíthető frissítők nagy számban…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Táboros tiniszerelem

Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen.…