A kecskekártyagyűjtő
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

Barna régóta táborozik a PEOPLE TEAM-esekkel. Legutóbb tanárnak jelentkezett a kecskeméti új generációs gyerektáborba.

Miért most, miért velük, miért ezt?

A PT iszonyatosan menő hely. Ezt a korábbi éveimben, táborozóként meg is tapasztaltam. Remek közösség, remek órák, remek programok, remek kaja, és még sorolhatnám. Régóta szeretnék itt dolgozni. Úgy érzem, most vagyok abban a korban, hogy van elegendő tudásom, tapasztalatom és megvan az életkorom ahhoz, hogy a kisebbek megértsenek, és elfogadják az általam tanított dolgokat. A tanítás nagy felelősség, de képes vagyok megbirkózni vele. Ezenfelül az esti programokban is régóta vágyok részt venni vezető csapattagként vagy állomás karaktereként, ezek nagyon izgalmasak.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Egy pár éve egy szép délután éhesen vonult a tábor a hangárba, várva a beharangozott pizzavacsorát. Ekkor még nem tudták, hogy erre várni kell. A táborozók annyian voltak, hogy rengeteg pizza kellett, amit sok idő elkészíteni. Ezzel nincs is semmi probléma, ha a pizzéria beosztja az idejét a rendelés elkészítésére. Arra viszont senki nem számított, hogy porszem csúszik a gépezetbe, és elmegy az áram a pizzériában. Ekkor én is a táborozók közt voltam. Amikor megjött az autó a vacsorával, a mókusoknak utat kellett törni a tömegen keresztül, hogy utána mindenki kaphasson a megkésett pizzából.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Egyértelműen a tanítást mondanám a legjobb feladatnak. A gyerekek, okkal választanak tematikát: szeretnének többet tanulni, új dolgokat megismerni. Emiatt fontos a tanár: játékosan átadja a tudását a kicsiknek, motiválva őket, hogy többet tanuljanak vagy új dolgokat kipróbáljanak. Kisdiák szemével a jó tanár egy példakép, akire fel lehet nézni. Ehhez sokat tesz a tény, hogy a tematika tanárai általában fiatalok, ezáltal sokkal jobban megértik egymást a diákokkal, nincsenek generációs különbségek, ami sokszor hátráltatja a gördülékeny oktatást.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Hogy még több újat tanulhatnak; bár egy táboroztató sem panaszkodhat, hiszen a táboroztatás is folyamatos tapasztalatgyűjtés, állandó kihívás és próbatétel.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Az évek során több mókust és tanárt is megismertünk közelebbről. Egyik évben a névjegykártya mellett egy kecskekártyát pillantottunk meg. Megkérdeztük, mi az. És beavattak minket a „gyilkosos játékba”. Innentől kezdve a tábor folyamán aktívan követtük a játék fejleményeit, próbáltuk mi is kitalálni, kik a gyilkosok, több-kevesebb sikerrel. Remek szórakozás volt szünetekben, ebédre várakozáskor, amikor sok mókus megfordult egy helyen. Sikerült is néha kitalálni a gyilkosokat. A legjobb az volt, hogy őket később felkeresve kértünk a maradék kecskekártyákból, amiket mostanra már szinte gyűjtünk.


Stresszkezelés Bandival
Így kerültek unikornisos matricák Oli homlokára

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Főttkukorica-evés

Nyár közepén sok helyen kapható a főtt, csöves kukorica. Otthon is megfőzheti az, aki nagyobb…
PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

Élvezd, hogy itt lehetsz!

Egy táboroztató akkor jó, ha lelkes. Legyen akár tanár, szervező vagy animátor, szeresse a gyerekeket.…