Magyarországról Finnországba
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Kedves Joulupukki, a Mikulás Finnországban! Mi vagyunk a 2. C osztály tanulói a Rákóczi Általános Iskolából, egy kis magyar faluból. Izgatottan írunk neked, mert nagyon kíváncsiak vagyunk rád és az életedre Lappföldön, Finnországban.

Először: szeretnénk tudni, mit csinálsz a szabadidődben. Van-e kedvenc hobbid vagy valami különleges tevékenység, amivel elfoglalod magad, amikor nem a karácsonyi ajándékokkal foglalkozol?

Másodszor: kíváncsiak vagyunk, hogy mi a kedvenc ételed. Tudjuk, hogy sok helyre ellátogatsz a világban, biztosan kóstoltál már sokféle finomságot. Van valami különleges étel, amit a legjobban szeretsz?

Harmadszor: szeretnénk tudni, hogy a manóid huncutkodnak-e néha. Rengeteg munkájuk lehet az ajándékok elkészítésével, viszont biztosan vannak vidám pillanatok is. Mesélnél nekünk egy vicces történetet róluk?

Végül, de nem utolsósorban: érdeklődnénk a rénszarvasokról. Hogyan választod ki őket a szánhúzásra, és milyen különleges képességeik vannak? Nagyon szeretnénk többet megtudni róluk!

Nagy izgalommal várjuk a válaszodat. Reméljük, hamarosan hallunk felőled. Boldog karácsonyt kívánunk neked, a manóidnak és a rénszarvasaidnak!

Szeretettel,

2. C osztály, Rákóczi Általános Iskola, Magyarország

* * *

Az ünnepek alkalmából összegyűjtöttünk számos üzenetet, amelyeket kicsik vagy nagyok a Mikulásnak, Santa Clausnak, Joulupukkinak, a Jézuskának, az angyaloknak, esetleg Decembernek vagy Karácsonyapónak címeztek. Kiválogattuk közülük a 77 legérdekesebbet. Most közreadjuk őket ezen és más honlapjainkon. Jó szórakozást kívánunk!

* * *

Mert az ünnepek után…
Csengő vagy hűtőmágnes

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Védjük őket!

Az emberek többsége érdeklődik a minket körülvevő élővilág iránt. Mindenki örül a tavasz hírnökeként a…
PEOPLE TEAM tábor

Nem támadt kedvem hazatelefonálni

Virág négy éven át táborozott a PEOPLE TEAM-ben, legutóbb azonban táboroztatónak jelentkezett a kecskeméti gyerekfesztiválra.…
PEOPLE TEAM tábor

Hová szökik?

Az idei évünk szökőév, a naptárunk 2024. február 24-ét szökőnapként jelöli. Ez egy névnap nélküli…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

A kor nem lehet gond

Kedves Jézuska! Én vagyok Márton, az a hétéves fiú, aki nagyon várja a karácsonyt. Vagyis…
PEOPLE TEAM tábor

Elmúlt, de nem nyomtalanul

Ma újra korán kellett kelnem. Véget ért az őszi szünet. November 6-a van, hétfő, és…
PEOPLE TEAM tábor

Táborválasztás a világban

Így választunk napközis tábort nagyjából mindenhol. Alan Saltz (USA) tábori programigazgató említ nekünk néhány sarkalatos…
PEOPLE TEAM tábor

Sosincs korán!

Sok szülő már az új év beköszöntével elkezd gondolkodni azon, mi is lenne a legjobb…