Magyarországról Finnországba
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Kedves Joulupukki, a Mikulás Finnországban! Mi vagyunk a 2. C osztály tanulói a Rákóczi Általános Iskolából, egy kis magyar faluból. Izgatottan írunk neked, mert nagyon kíváncsiak vagyunk rád és az életedre Lappföldön, Finnországban.

Először: szeretnénk tudni, mit csinálsz a szabadidődben. Van-e kedvenc hobbid vagy valami különleges tevékenység, amivel elfoglalod magad, amikor nem a karácsonyi ajándékokkal foglalkozol?

Másodszor: kíváncsiak vagyunk, hogy mi a kedvenc ételed. Tudjuk, hogy sok helyre ellátogatsz a világban, biztosan kóstoltál már sokféle finomságot. Van valami különleges étel, amit a legjobban szeretsz?

Harmadszor: szeretnénk tudni, hogy a manóid huncutkodnak-e néha. Rengeteg munkájuk lehet az ajándékok elkészítésével, viszont biztosan vannak vidám pillanatok is. Mesélnél nekünk egy vicces történetet róluk?

Végül, de nem utolsósorban: érdeklődnénk a rénszarvasokról. Hogyan választod ki őket a szánhúzásra, és milyen különleges képességeik vannak? Nagyon szeretnénk többet megtudni róluk!

Nagy izgalommal várjuk a válaszodat. Reméljük, hamarosan hallunk felőled. Boldog karácsonyt kívánunk neked, a manóidnak és a rénszarvasaidnak!

Szeretettel,

2. C osztály, Rákóczi Általános Iskola, Magyarország

* * *

Az ünnepek alkalmából összegyűjtöttünk számos üzenetet, amelyeket kicsik vagy nagyok a Mikulásnak, Santa Clausnak, Joulupukkinak, a Jézuskának, az angyaloknak, esetleg Decembernek vagy Karácsonyapónak címeztek. Kiválogattuk közülük a 77 legérdekesebbet. Most közreadjuk őket ezen és más honlapjainkon. Jó szórakozást kívánunk!

* * *

Mert az ünnepek után…
Csengő vagy hűtőmágnes

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Dinnye, málna, barack stb. (2)

Kedvenc nyári kajáink: nyári gyümölcsök. A meggyet már az ókorban is ismerték a Földközi-tenger és…
PEOPLE TEAM tábor

Legyező kézzel (I)

Ha van 30 szabad perced, vagy akár több is, akkor készíthetsz magadnak vagy a családtagjaidnak,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Múzeumba megyünk

– Nem akarok múzeumba menni! – nyűgösködött Matyi. – Ugyan miért nem? – nézett fel…
PEOPLE TEAM tábor

Vegán világnap

Az osztályunkba új lány érkezett. Amikor a szünetben kiosztották a tízórait, ő nem kért a…
PEOPLE TEAM tábor

Kedvesen, határozottan, pozitívan

Egy újszülött körülbelül 100 milliárd neuronnal születik, amelyek viszonylag kevés kapcsolattal rendelkeznek. Ezek a kapcsolatok…
PEOPLE TEAM tábor

Gyermeknap

– Gyerekek, holnap nem lehet lustálkodni, korán keltek! – figyelmeztette Zsófit és Matyit Nagypapa. –…
PEOPLE TEAM tábor

OCD

A vélhetőleg genetikai eredetű obszesszív-kompulzív zavar gyötrő gondolatokkal és kényszeres cselekedetekkel járó rendellenesség. Gyermekeknél előidézhet…
PEOPLE TEAM tábor

Mert az ünnepek után…

Kedves Jézuska! Anna vagyok, Zizi anyukája. Nagyon hálás vagyok, hogy minden évben gondoskodsz a mi…