Nem csupán napközis
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A nyár messzinek és végtelennek tűnik, de az idő gyorsan repül. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a programszervezést: a terveket egymás mellé rakni, hogy meghozhassuk a végső döntést. Melyik hetet hol töltsék a gyerekek? Tesók vagy unokatesók? Családi nyaralás vagy tábor? A kínálat bőséges.

Azoknak a családoknak, akik minden nyáron táborba íratják a csemetéket, bizonyára megvannak a bevált, megbízható helyeik. Néha azonban nem árt, ha ismeretlen vizekre evezünk, és valami mást, a lurkónak még inkább tetsző elfoglaltságot keresünk.

Az 1991 óta működő PEOPLE TEAM nyaranta három egyhetes turnust indít a Neumann kampuszán (Homokbánya, Kecskemét), ahol a tematikus foglalkozások mellett számos közösségi kaland, bulik, csapatok, versenyek és állandó témacsoportok is szerveződnek. Az interaktív programokon minden diák barátokra lelhet, és megtalálhatja a legszimpatikusabb foglalatosságokat. A turnusokat hozzáértő, gyerekszerető fiatalok vezetik, akiknek koordinátorok, animátorok segítik a munkájukat.

Érdemes mihamarabb felmérni, milyen témájú és felépítésű táborok szerepelnek az állandóan megújuló, a gyerekek kívánságai szerint is alakított kínálatban. A PT-ben több csaknem húsz téma, bejárós és ottalvós verzió is választható. Emellett még számos szempontot kell mérlegelni: beszéljük meg a csemeténkkel, neki milyen elképzelései vannak, majd közösen hozzunk döntést.

A lehetőségek feltérképezése és mérlegelés, majd döntés: a lurkó is jobban fogja érezni magát, és számára is megnyugtató, ha rákészülhet az előttünk álló két hónapra. Jó tudni, hogy itt a „napközis” jóval több a megszokottnál: azok, akik a bejárós verziót választják, egyetlen dologban különböznek a táborban alvó társaktól: nincs szobájuk. A reggeltől éjjelig tartó programok és a teljes ellátás mindenkinek jár.

Hajrá, nyár, hajrá, Kecskemét, hajrá, táborozás!

Kukta, regényíró, drónpilóta
Találd ki előre!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Tábor, pályázat, filmek

A MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet videópályázatot hirdet általános iskolák 6–7. osztályos tanulói részére, 20–40 másodperc…
PEOPLE TEAM tábor

Fagylaltkészítés

Régen sütöttünk-főztünk együtt! A könyvtári blokk után a mai alkalomra fagyikészítésre gondoltam, mert ha nyár,…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Könyvtár

Bizonyára hallottál már a Vatikánról. Állam az államban, ugyanis Rómában található, területe mindössze 0,44 négyzetkilométer,…
PEOPLE TEAM tábor

Trambulinozás

A trambulin szintén korszakunk kedvelt szabadtéri játéka. Az inuit nép használta először. Játékként és életmentő…
PEOPLE TEAM tábor

Óriásbuborék

A buborékfújást mindenhol ismerik a világon, nálunk is a legkedveltebb tevékenységek közé tartozik. A jó…
c

Étel az ókorból

Kedvenc nyári kajáink: pizza. A pizza olasz eredetű étel, manapság az egész világon elterjedt. Alapja…