A híres-neves tejkaramella
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

A mogyoróvajas fudge napját november 20-án ünnepeljük. A fudge egy cukor, vaj és tej felhasználásával készülő édesség, krémes, karamellás csemege. Azt mondják, a fudge egy elrontott adag karamellből származtatható valamikor a XIX. századból. Ez a nap a krémes, ropogós, mogyoróvajas krémmel ízesített fudge-ról szól!

Az édes kísérletezés gyümölcse

A fudge-készítés története véletlenek sorozatára vezethető vissza: egy cukrász a karamell előállítása közben hibázott egy nagyot. Az így keletkezett édesség azonban hamarosan népszerűvé vált, és mára már rengeteg ízvariációja létezik.

A mogyoróvajas változat

A mogyoróvajas fudge egyedi felhangot ad a hagyományos receptnek, a mogyoróvaj selymes textúrája és jellegzetes íze tökéletes kiegészítője a hagyományos fudge-nak. Ezen a napon a mogyoróvaj kedvelői és az édesszájúak egyaránt megemlékezhetnek erről a különleges kombinációról.

Édes ünneplés

November 20-a több egy átlagos napnál: lehetőség arra, hogy megemlékezzünk a fudge, különösen a mogyoróvajas fudge gazdag történetéről, illetve a méltán kiérdemelt helyéről a cukrászmesterség hírességeinek csarnokában. Legyen ez a nap az édességeké, a kísérletezésé és a gasztronómiai örömöké!

B. Gergő

Kapcsolódó tartalom: International DAYS

Jogot minden gyermeknek!
A jövő iskolája

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Húsvétvasárnap

– Nagymama, mikor sütünk kalácsot? – kérdezte Zsófi. – Hamarosan, húsvétvasárnapra – nyugtatta meg Nagymama.…
PEOPLE TEAM tábor

Uborcsom vagy körbarack?

Milyen jó, hogy ma már a kisvárosi piacon is kapható alma alakú körte (nashi körte),…
PEOPLE TEAM tábor

Főttkukorica-evés

Nyár közepén sok helyen kapható a főtt, csöves kukorica. Otthon is megfőzheti az, aki nagyobb…
PEOPLE TEAM tábor

Nem szerencse dolga

A szülők hatással vannak gyermekük életére, legyen az jó vagy rossz. Azonban egyes gyerekek jobban…
PEOPLE TEAM tábor

Virágot a virágnak!

– Kapd csak össze magad, Matyikám! – szólt egyik nap Nagypapa titokzatosan az unokájához. –…