Régen sütöttünk-főztünk együtt! A könyvtári blokk után a mai alkalomra fagyikészítésre gondoltam, mert ha nyár, akkor fagyi. Jó minőségű fagyikat és jégkrémeket tudsz vásárolni, de otthon is készíthetsz magadnak. Méghozzá egészséges hozzávalókból. Melyek az előnyei, miért egészségesebb? Azért, mert az alapanyagokat te válogatod össze, nem fogsz bele felesleges anyagokat tenni, a friss gyümölcsökkel pedig még a szervezetedet is erősítheted. Bármennyit készíthetsz belőle, kéznél lesz a fagyasztóban, szuper mentő kaja!
Bevonhatod a családtagjaidat, tökéletes családi programnak is, de meglepheted őket, közben önállósodhatsz, és a kreatív éned is fejlődni fog. A feladatokat lépésről lépésre leírom neked. Semmi bonyolult nincs benne, nem szükséges hozzá előkészülni, szaktudást sem igényel.
Nézzük, mi kell hozzá: elektromos habverő, tálak, fagyipor (lehet több csomag), gyümölcs. A fagyiport összekeverjük tejjel vagy vízzel, attól függ, hogy mit ír a csomagolás. Ügyelj rá, hogy ne legyen csomós, ezután az elektromos habverővel felverjük. A gyümölcsöt rátesszük a tetejére. Töltsd tálakba, 1-2 óra múlva már fogyasztásra alkalmas lesz, ha megfelelően lefagyasztod. Ha nem bírod az összeset megenni egyszerre, akkor tedd műanyag poharakba vagy kis edényekbe, és hagyd benn a fridzsiderben! Jó lesz később is. Jó fagyizást kívánok!
Kropokné Kiss Éva