Strandröplabda
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A nyári ötletek legújabb cikkében a strandröplabda kerül górcső alá. Hogy miért? Mert a legjobb és az egyik legegyszerűbb nyári sportok közé tartozik, nem kerül sok pénzbe (manapság sajnos ez is meghatározó a sport kiválasztásakor). Magához a játékhoz nincs szükség nagy létszámú csapatra, és csodás barna színt szerezhetünk egy-egy meccs alatt, utána pedig megmártózhatunk a vízben.

Néhány fontos tudnivaló: olimpiai sportág 1996 óta, két csapat játssza, homokon. A térfeleket magas hálóval választják el egymástól. A lényege az, hogy a labdát úgy kell átütni a másik csapathoz, hogy ők ne tudják azt visszaütni, hanem a földön landoljon a labda, és pontot szerezzenek.

Elsőként 1915-ben Dél-Kaliforniában és Hawaiin játszották, ma már sok országban népszerű, és tengerpart nélkül is élmény a játék.

Mik a pontos szabályai? Alapjaiban véve minden ugyanaz, mint a csarnokos változatban. A különbség annyi, hogy mezítláb a meleg homokban, rendszerint fürdőruhában játsszák. Ugye milyen jó érzés a homokban futkározni? A játékosok itt is csak háromszor érhetnek a labdába, mielőtt átütik a háló fölött, természetesen nem ugyanaz az ember, hanem mindig felváltva. Hat fő helyett ketten versenyeznek, 8 × 16 méteres pályán (9 × 18 méteres helyett). Itt cserére nincs lehetőség.

Tudtad, hogy a Strandröplabda Országos Bajnokságot Tatán rendezik?  Évek óta az Öreg-tó partján lévő komplex sport- és szabadidős parkban, az Építők Parkjában. Az ötcsillagos minősítésű verseny három napon át négy, a hivatalos előírásoknak megfelelő pályán zajlik. Játszmára fel!

Kropokné Kiss Éva

Pétanque
A mezítlábas gyalogos

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Grillezés (III)

Nem kell folyamatosan forgatnod a húsokat, elég egyszer, amikor már elfehéredett a melegtől. Lapáttal, csipesszel…
PEOPLE TEAM tábor

Szeressük és gondozzuk őket!

Nem ismerek olyan gyereket, aki ne szeretne állatkertbe menni vagy a természetben kirándulni. Sokan annyira…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Rómától Mexikóig

Kedvenc nyári kajáink: palacsinta. Ha palacsintáról van szó, nem feltétlenül a nyár jut eszünkbe. Hiszen…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 1.

A kagylógyűjtés történhet Magyarországon és tengerparton. Itthon más típusú kagylókat találunk, egészen nagyokat is. Ezeket…
PEOPLE TEAM tábor

Slime készítése otthon

Sok gyereket, még a felnőtteket is vonzzák az érdekes tapintású, ragacsos dolgok. Nagyon elterjedt a…
PEOPLE TEAM tábor

A mezítlábas gyalogos

Kedvenc nyári kajáink: lecsó. Nincs nyár lecsó nélkül. Olyannyira, hogy zöldségeseknél és boltokban egyaránt láthatjuk…
PEOPLE TEAM tábor

Grillezés (III)

Nem kell folyamatosan forgatnod a húsokat, elég egyszer, amikor már elfehéredett a melegtől. Lapáttal, csipesszel…