Múzeumlátogatás
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Újra itt vagyok. Most a 2. program következik a listámról: a múzeumlátogatás. Említettem már, hogy tatabányai vagyok? Ha még nem, akkor most megteszem. Azt tervezem, hogy egy hűvösebb, borúsabb napon anyukámmal elmegyünk a Budapest Retro Élményközpontba. Miért pont ide, és honnét vettem az ötletet? Láttam a Valmar Úristen című klipjét – gondolom, te is –, és megtudtam, hogy ezen a helyen forgatták. Először csak a bisztróra és a benne lévő flipperekre lettem figyelmes. A helyszínt megjelölték a klip végén. Beírtam a keresőbe, és nagyon megtetszett, amit ezzel kapcsolatban találtam.

Anyukám sokat mesélt a gyerekkoráról, a 80-as, 90-es évekről. Azt mondja mindig, hogy kár, hogy én nem élhettem át azt az érzést, ami akkor volt. Amikor a képeket nézegettem, és informálódtam, akkor arra gondoltam, hogy ha oda bemegyünk, akkor arra a pár órára olyan lesz, mintha én is a részese lehetnék a történelem e szeletének.

Mit érdemes tudni a helyről? Budapesten, az Október 6. utca 4. szám alatt található. A bpretro.com oldal minden információt tartalmaz. Mindennap 10 és 20 óra között várja a vendégeket, van Retro Bisztró is, ami vasárnaptól csütörtökig 10 és 20.30 között, pénteken és szombaton pedig 22 óráig van nyitva. A bisztró felidézi a régi sörkertek, éttermek hangulatát, anyukám mondogatta ezt, miközben az oldalon lévő galériát lapozgattuk. A képek önmagukért beszélnek. Sok énekes is ellátogatott már ide. Stúdió, autó, képek, reklámok sokasága várja a kíváncsiskodókat. Az épület 3 szintes, sokáig tart, amíg mindent megnéz az ember.

Tatabányáról vonattal fogunk felmenni a Keletibe vagy Kelenföldre, onnét tovább BKV-val. Azért hétköznap, mert kicsit olcsóbb a jegy, s talán nincs akkora tömeg, mint hétvégén. Anyukámnak csak 1 nap szabadságot kell kivennie. Nagyon aprólékosan megnézek mindent, amit lehet, ki is fogok próbálni. Nagyon várom már!

Lejegyezte: Kropokné Kiss Éva


Mályvarózsatündér
Mezítlábas ösvény

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Virágkoszorú-készítés

Minden gyerek nagyon örül a tavasznak, amikor a természet újjáéled, és kinyílnak az első mezei…
PEOPLE TEAM tábor

Társasozás

A lista harmadik eleme a társasozás. Természetesen ennek is utánaolvastam, mert a nettől azért nem…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Használjuk fel újra!

Nem csupán március 18-án, az újrahasznosítás világnapján, hanem az év minden napján figyelnünk kell a…
PEOPLE TEAM tábor

Kupakokból játékok (1)

Remélem, jól telik a nyarad, és izgatottan vártad azt, hogy milyen témával jelentkezem a mai…
PEOPLE TEAM tábor

Legyező kézzel (III)

Az elmúlt alkalommal egy egyszerű zsírpapírból készített legyező megvalósításának lépéseit ismerted meg. Most következzen egy…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 3.

Most biztosan meglepődsz, hogy már a harmadik írások foglalkozik a kagylók gyűjtésével és felhasználásával. Magam…
PEOPLE TEAM tábor

Fára mászni még mindig jó!

Az előző cikkem az emberre irányította a figyelmet, a mostani az állatvilágra fókuszál. A fára…