A téli szünet kezdete
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

2023. december 22-e. Ezt a napot minden általános és középiskolában tanuló diák várja, s a karácsony mellett az év utolsó hónapjában ennek örül a legjobban. Nem emlékszem pontosan, hogy említettem-e már neked, hogy én is iskolában dolgozom tanárként. Ezt most csak azért hoztam fel, mert én is nagyon készülök erre a napra, pedig nem vagyok gyerek. Bár nem telt el még két hónap sem az őszi szünet óta, mégis olyan, mintha szeptembertől kezdve folyamatosan, megszakítás nélkül iskolába járnánk. Valószínű, hogy a rohanó világ meríti ki a felnőtteket és a gyerekeket is.

Most térjünk vissza hozzád! Szeretnék neked egy-két tippet adni, hogy mit csinálj az első napokban. Ha végre elérkezik a várva várt nap, december 22-e, péntek, akkor már javában folynak az előkészületek a karácsony miatt. Sok teendője lesz az édesanyádnak, és előfordulhat, hogy azon a bizonyos pénteken ő még dolgozni fog. Ezért segíts neki, hogy szentestére ne legyen teljesen kimerült!

Miben és hogyan?

A fenyőfa kiválasztása, hazacipelése lehet az egyik, a bevásárlás egy másik, a takarítás, rendrakás a következő, a sütés-főzés sem maradhat ki a tennivalók közül. A nagyobb ünnepek előtt (karácsony, húsvét) sok a feladat. Bár a közösségi média tele van ehhez hasonló mémekkel, viccekkel, hogy karácsonykor nem az ÁNTSZ jön, hanem csak a család lesz együtt, ez egy beidegződés, hogy a készülődés része a nagytakarítás is. Ez lehet egyfajta megtisztulási jelkép Jézus születésének az ünnepén. Időt spórolhatsz meg, ha átgondolod a teendőket, és abban próbálsz anyukádnak segíteni, amiben a leghatékonyabbnak érzed magad. Mellesleg így még több időt tudtok együtt tölteni, ami a napi rohanásban nem mindig sikerül.

Ünnepek után

24-e a családé, karácsony első és második napját általában a rokonlátogatás teszi ki, igazi pihenés ezután következhet. Az év utolsó pár napjában sétáljatok, beszélgessetek, olvass, és persze az iskolai kötelességeidet se hanyagold el! Töltődj fel a következő évre! Kívánom, hogy sikerüljön!

Kropokné Kiss Éva

Majd kiderül
A méret fontos

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Védjük őket!

Az emberek többsége érdeklődik a minket körülvevő élővilág iránt. Mindenki örül a tavasz hírnökeként a…
PEOPLE TEAM tábor

Nem támadt kedvem hazatelefonálni

Virág négy éven át táborozott a PEOPLE TEAM-ben, legutóbb azonban táboroztatónak jelentkezett a kecskeméti gyerekfesztiválra.…
PEOPLE TEAM tábor

Hová szökik?

Az idei évünk szökőév, a naptárunk 2024. február 24-ét szökőnapként jelöli. Ez egy névnap nélküli…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Önbizalom

Az önbizalom az emberek azon hite, hogy képesek megfelelő szinten teljesíteni, életük eseményeire hatást kifejteni.…
PEOPLE TEAM tábor

Vegán világnap

Az osztályunkba új lány érkezett. Amikor a szünetben kiosztották a tízórait, ő nem kért a…
PEOPLE TEAM tábor

Márton-napi libaünnep

Alig jöttünk vissza a suliba az őszi szünet eseményekkel dús hetéről, máris elérkezett november 11-e.…
PEOPLE TEAM tábor

Tábori programok

A programok minősége különösen releváns szempont a tábor kiválasztásánál. A jól szervezett nyári táborokban számos…
PEOPLE TEAM tábor

Táborválasztás a világban

Így választunk napközis tábort nagyjából mindenhol. Alan Saltz (USA) tábori programigazgató említ nekünk néhány sarkalatos…