Kacsát a netről?
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Amikor a nagymamád vasárnap este közli, „Gyerekek, holnap estére kacsasültet készítenék!”, hogyan oldjátok meg? Elgondolkodtál már azon, hogy milyen lenne kacsát vásárolni a neten?

Vásároljatok klaviatúrával!

A fekete péntek után, november 27-én érkezik a cyber monday. Ez az elnevezés egy marketingkampánynak köszönhető. A cyberhétfő az USA-ban a hálaadást (november negyedik csütörtökje) követő hétfőn kerül megrendezésre. Az eseményt 2005-ben hozták létre azért, hogy online vásárlásra ösztönözzék a fogyasztókat. A kifejezést Ellen Davis és Scott Silverman alkották meg. A cyberhétfő mára az egyik legmeghatározóbb, online térben tartott szerveződéssé dagadt.

Digitális piactér

Az elmúlt években a cyberhétfő népszerűsége robbanásszerűen nőtt, jelentős bevételeket generálva a kiskereskedők számára. A fogyasztók – immár már világszerte! – dollármilliókat költenek ezen a napon, meglovagolva a legkülönfélébb árengedményeket és promóciókat, illetve kihasználva az internetes vásárlás egyszerűségében rejlő előnyöket.

Világjelenség

Eredetileg csak az Egyesült Államokban létezett, ám a cyberhétfő rakétasebességgel vált globális jelenséggé; a kiskereskedők és az online platformok pedig egyaránt előszeretettel tűzik a lobogójukra, igazodva az egyre gyarapodó internetes jelenlét követelményeihez és a vásárlási szokásokhoz. Az online tranzakciók praktikussága és gyorsasága, valamint a virtuális piacterek bővülése a cyberhétfőt az év egyik leginkább várt kereskedelmi eseményévé formálta.

Kihívások

A cyberhétfő sikerén felbuzdulva az értékesítők újabb és újabb módszereket kutatnak az ügyfelek online bevonzására és megtartására. Az innovatív marketingstratégiák és a technológiai fejlődés együttesen biztosítják a cyberhétfő kiemelt szerepét az e-kereskedelem naptárában. A vevők is mind tudatosabban, a legkedvezőbb ajánlatokat megcélzó és összegyűjtő stratégiákat kialakítva készülnek erre a rangos alkalomra.

A cyberhétfő így nemcsak az ünnepeket megelőző időszak kulcsfontosságú napja, hanem egyben a digitális kereskedelem éves ünnepe is.

B. Gergő

Kapcsolódó tartalom: internationaldays.co

A legédesebb nap
Mamut, dodó, ember, felelősség

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Dinnye, málna, barack stb. (2)

Kedvenc nyári kajáink: nyári gyümölcsök. A meggyet már az ókorban is ismerték a Földközi-tenger és…
PEOPLE TEAM tábor

Legyező kézzel (I)

Ha van 30 szabad perced, vagy akár több is, akkor készíthetsz magadnak vagy a családtagjaidnak,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Gyertyák és medvék

Bizonyára sokan egyetértetek velem, hogy elég volt a hosszú, hideg télből, itt az ideje, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Vegán világnap

Az osztályunkba új lány érkezett. Amikor a szünetben kiosztották a tízórait, ő nem kért a…
PEOPLE TEAM tábor

Példa légy

Egy kihívásokkal teli világban a szülőknek egyre nagyobb szerepük van a gyermekeik megfelelő felkészítésében a…
PEOPLE TEAM tábor

Márton-napi libaünnep

Alig jöttünk vissza a suliba az őszi szünet eseményekkel dús hetéről, máris elérkezett november 11-e.…