Csizma, csengő, labda és a szárnyasok
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Tudtad-e, hogy a McDonald’s chicken nuggeteinek négy különféle alakja van – csizma, csengő, csont és labda –, amelyeket kifejezetten az egyszerű sütés érdekében terveztek?

November 13-a a chicken nugget napja, amelyet 2016-ban hoztak létre annak érdekében, hogy megünnepeljék az amerikai étkezés egyik létfontosságú elemét. A chicken nugget egy kicsi, csirkehúsból álló étel, amelyet panírozva és olajban kisütve készítenek. Bár ma már tömegesen előállított gyorsételként ismerjük, az első ilyen jellegű terméket Robert C. Baker mezőgazdasági szakember találta fel már 1963-ban.

A második világháború idején

A csirke története az amerikai háborús időszakig nyúlik vissza, amikor is a marhahús hiánya miatt a csirkehús vált az amerikaiak elsődleges fehérjeforrásává. A háború befejezése után azonban csökkent iránta az érdeklődés – a lakosság ismét hozzáférhetett a marhahúshoz.

Régi ismerős arc

Az emberek csirkehús iránti étvágyát Baker újítása, a panírozott és fagyasztásra alkalmas csirkehúsdarabok feltalálása keltette újra életre. Ezek a falatnyi, könnyen elkészíthető és gyorsan fogyasztható csirkefalatkák hamar népszerűek lettek, mivel kényelmes és egyszerű megoldást nyújtottak a modern, rohanó világban.

Korszerű gyorsételek

Napjainkban a chicken nuggetek a gyorséttermek egyik alapvető termékévé váltak, jellemzően a fiatalok egyik kedvenc étele. Az ételek gyors és egyszerű elkészítése mellett a falatkák változatos mártogatós szószokba is márthatóak, ami további ízélményt nyújt a fogyasztóknak.

Ünnepi hagyományok

A chicken nuggets napja tehát nemcsak egy ételről szól, hanem gazdasági és kultúrtörténeti utazásról is, amely az amerikai társadalom változásait és innovációs készségét is tükrözi. Ezen a napon az emberek gyakran találkoznak barátaikkal és családjukkal, hogy megosszák ezt a kedvelt fogást, és megünnepeljék annak sokoldalúságát és történetét.

B. Gergő

Kapcsolódó tartalom: International DAYS

Ártatlanság a hadszíntéren
WC nélküli élet?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Itt mindenki egyenlő

Ebben a táborban fontos, hogy mindenki jól érezze magát. A PEOPLE TEAM új generációs nyári…
PEOPLE TEAM tábor

Gyermeknap

– Gyerekek, holnap nem lehet lustálkodni, korán keltek! – figyelmeztette Zsófit és Matyit Nagypapa. –…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Szeressük és gondozzuk őket!

Nem ismerek olyan gyereket, aki ne szeretne állatkertbe menni vagy a természetben kirándulni. Sokan annyira…
PEOPLE TEAM tábor

Ünneplőruha

Szinte sejtettem. Anya már megint a ruháimat pakolja ki a szekrényből, s közben sóhajtozik. Nyáron…
PEOPLE TEAM tábor

Gáspár, Menyhért, Boldizsár

Nagymama rejtélyes betűket írt fel az ajtófélfára. 20 + G + M + B + 24. El nem tudtam képzelni, mi lehet ez.…
PEOPLE TEAM tábor

Védjük őket!

Az emberek többsége érdeklődik a minket körülvevő élővilág iránt. Mindenki örül a tavasz hírnökeként a…