Csizma, csengő, labda és a szárnyasok
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Tudtad-e, hogy a McDonald’s chicken nuggeteinek négy különféle alakja van – csizma, csengő, csont és labda –, amelyeket kifejezetten az egyszerű sütés érdekében terveztek?

November 13-a a chicken nugget napja, amelyet 2016-ban hoztak létre annak érdekében, hogy megünnepeljék az amerikai étkezés egyik létfontosságú elemét. A chicken nugget egy kicsi, csirkehúsból álló étel, amelyet panírozva és olajban kisütve készítenek. Bár ma már tömegesen előállított gyorsételként ismerjük, az első ilyen jellegű terméket Robert C. Baker mezőgazdasági szakember találta fel már 1963-ban.

A második világháború idején

A csirke története az amerikai háborús időszakig nyúlik vissza, amikor is a marhahús hiánya miatt a csirkehús vált az amerikaiak elsődleges fehérjeforrásává. A háború befejezése után azonban csökkent iránta az érdeklődés – a lakosság ismét hozzáférhetett a marhahúshoz.

Régi ismerős arc

Az emberek csirkehús iránti étvágyát Baker újítása, a panírozott és fagyasztásra alkalmas csirkehúsdarabok feltalálása keltette újra életre. Ezek a falatnyi, könnyen elkészíthető és gyorsan fogyasztható csirkefalatkák hamar népszerűek lettek, mivel kényelmes és egyszerű megoldást nyújtottak a modern, rohanó világban.

Korszerű gyorsételek

Napjainkban a chicken nuggetek a gyorséttermek egyik alapvető termékévé váltak, jellemzően a fiatalok egyik kedvenc étele. Az ételek gyors és egyszerű elkészítése mellett a falatkák változatos mártogatós szószokba is márthatóak, ami további ízélményt nyújt a fogyasztóknak.

Ünnepi hagyományok

A chicken nuggets napja tehát nemcsak egy ételről szól, hanem gazdasági és kultúrtörténeti utazásról is, amely az amerikai társadalom változásait és innovációs készségét is tükrözi. Ezen a napon az emberek gyakran találkoznak barátaikkal és családjukkal, hogy megosszák ezt a kedvelt fogást, és megünnepeljék annak sokoldalúságát és történetét.

B. Gergő

Kapcsolódó tartalom: International DAYS

Ártatlanság a hadszíntéren
WC nélküli élet?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Édes méz

Szent Ambrus a méhészek és mézeskalács-készítők, azaz mézesbábosok védőszentje. Ambrus Milánóban élt a IV. században,…
PEOPLE TEAM tábor

A Mikulás birodalmában

December 6-át, a Miklós-napot nem csak a név viselői várják izgatottan, hanem minden gyerek. A…
PEOPLE TEAM tábor

A legendás mártír

Szent Borbála, a bányászok védőszentje az egyik legnépszerűbb szent, a legtiszteletreméltóbb női szentek egyike. December 4-én Európa sok országában megünneplik…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Hogyan találd meg AZT a tábort?

Ha szeretnéd, hogy gyermekeidnek hasznos élményben legyen részük nyáron, akkor a nyári táborok a megoldás.…
PEOPLE TEAM tábor

Áron eskügyűjteménye

Már éppen zárni készültem a könyvtárat az iskolában, ahol dolgoztam, amikor halk kopogást hallottam az…
PEOPLE TEAM tábor

Kedvesen, határozottan, pozitívan

Egy újszülött körülbelül 100 milliárd neuronnal születik, amelyek viszonylag kevés kapcsolattal rendelkeznek. Ezek a kapcsolatok…
PEOPLE TEAM tábor

Időutazás

Nézzetek ki az ablakon! Mit láttok? Sivár táj, erős szél, kopár sziklák. Sehol egy fa,…
PEOPLE TEAM tábor

A legendás mártír

Szent Borbála, a bányászok védőszentje az egyik legnépszerűbb szent, a legtiszteletreméltóbb női szentek egyike. December 4-én Európa sok országában megünneplik…