Mindenki nagy kedvence a pizza. Főleg, ha ropogós, és változatos feltétekkel készül. Sokan rendelik és sokan maguk készítik. Azt ajánlom neked, hogy próbáld ki a sütést! Ha elég nagy vagy, akkor egyedül, ha nem, akkor pedig bátran kérd anyukád vagy a nagymamád segítségét. Az együtt sütés csuda jó móka lesz, meglásd!
Az alaptészta kiválasztása nagyon fontos, utána már csak a feltétet kell változtatnod. Szakácskönyvek sokasága áll rendelkezésre, de az interneten is keresgélhetsz. Az alapreceptet én onnét választottam ki, egyszerűbb keresni ezen a felületen, mert egy-egy témához hozzászólások, vélemények is olvashatóak, míg egy szakácskönyvben ez a fajta segítség nem kapható meg.
Tehát egy adaghoz 300 gramm finomlisztre van szükség, plusz amivel kinyújtod. Egy teáskanál sóra, fél teáskanál kristálycukorra, egy csomag szárított élesztőre, 175 ml langyos vízre és két evőkanál olívaolajra. A tészta összeállításának ideje öt percet vesz igénybe, így nem kell egy egész napot a konyhában töltened. Hogy hogyan csináld? Az átszitált lisztet, a sót és a cukrot alaposan keverd össze, add hozzá a 175 ml langyos vizet, az olajat, majd dolgozd össze sima tésztává. Készíts belőle egy nagy gombócot. Takard le, meleg helyen pihentesd egy órán keresztül. A sütőt melegítsd elő 250 fokra, a tésztát deszkán nyújtsd ki, és tedd a tepsibe. Sütőpapírt mindenképpen tegyél alá! Kend rá az alapmártást, majd ízlés szerint tedd fel a kiválasztott feltétet. Az alapmártás receptjéről és a feltétekről a következő cikkemben olvashatsz majd – remélem, kíváncsian várod.
Kropokné Kiss Éva