Nem üthetsz

Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Néhány szülő számára egy tasli lehetőséget kínál a rövid távú engedelmesség kierőszakolására, ami néha nagy megkönnyebbülést jelenthet a szülőknek. A dolog egésze viszont hazugság, óriási becsapás!

Ez a módszer nem tanítja meg a gyermeknek, hogy mi a helyes, és mi a helytelen viselkedés. Csak arra tanít, hogy féljen a külső következményektől. A gyermeknek az lesz a motivációja, hogy kerülje a tettenérés, majd a megtorlás lehetőségét.

Az a gyermek, akit megütnek, megrúgnak vagy megbüntetnek, arra lesz motiválva, hogy erőszakot alkalmazzon a problémamegoldáshoz. Az ilyen módon büntetett gyermek hajlamosabb lesz verekedni vagy erőszakoskodni más gyerekekkel, és valószínűbb, hogy verbális és fizikai agressziót fog alkalmazni az összeütközések megoldására.

Az élet későbbi szakaszában nagyobb esély van arra, hogy szembekerül a joggal, hogy ellenáll a szülőknek, hogy súlyosabb mentális problémákkal fog küzdeni, vagy hogy családi erőszak áldozatává vagy elkövetőjévé válik.

Számos jobb alternatíva létezik, amely hatékonynak bizonyult: ilyen a pozitív fegyelmezés és a pozitív megerősítés. A büntetés, a testi fenyítés tilos, és kimondottan veszélyes zsákutca.

Ez az írás a „Csak jobb szülő lehetsz” sorozat egyik része.

Pamela Li írása nyomán

Nyári tábor: megfontolt választás
Tábori programok

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ