Nem üthetsz
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Néhány szülő számára egy tasli lehetőséget kínál a rövid távú engedelmesség kierőszakolására, ami néha nagy megkönnyebbülést jelenthet a szülőknek. A dolog egésze viszont hazugság, óriási becsapás!

Ez a módszer nem tanítja meg a gyermeknek, hogy mi a helyes, és mi a helytelen viselkedés. Csak arra tanít, hogy féljen a külső következményektől. A gyermeknek az lesz a motivációja, hogy kerülje a tettenérés, majd a megtorlás lehetőségét.

Az a gyermek, akit megütnek, megrúgnak vagy megbüntetnek, arra lesz motiválva, hogy erőszakot alkalmazzon a problémamegoldáshoz. Az ilyen módon büntetett gyermek hajlamosabb lesz verekedni vagy erőszakoskodni más gyerekekkel, és valószínűbb, hogy verbális és fizikai agressziót fog alkalmazni az összeütközések megoldására.

Az élet későbbi szakaszában nagyobb esély van arra, hogy szembekerül a joggal, hogy ellenáll a szülőknek, hogy súlyosabb mentális problémákkal fog küzdeni, vagy hogy családi erőszak áldozatává vagy elkövetőjévé válik.

Számos jobb alternatíva létezik, amely hatékonynak bizonyult: ilyen a pozitív fegyelmezés és a pozitív megerősítés. A büntetés, a testi fenyítés tilos, és kimondottan veszélyes zsákutca.

Ez az írás a „Csak jobb szülő lehetsz” sorozat egyik része.

Pamela Li írása nyomán

Nyári tábor: megfontolt választás
Tábori programok

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Meteorológiai világnap

– Zsófikám! Add ide a kardigánomat, légy szíves! Megyek vásárolni, és a meteorológia hűvös, szeles…
PEOPLE TEAM tábor

Izgatott várakozás

Egy gyermek várása mindig öröm az egész család számára. Fiú lesz, vagy lány? Igazából mindegy,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Wolfgang Amadeus Mozart

Kutatók összehasonlították Mozart és az ABBA együttes zenéje hallgatásának hatásait: a klasszikus zene esetében alacsonyabb…
PEOPLE TEAM tábor

A legendás mártír

Szent Borbála, a bányászok védőszentje az egyik legnépszerűbb szent, a legtiszteletreméltóbb női szentek egyike. December 4-én Európa sok országában megünneplik…
PEOPLE TEAM tábor

Példa légy

Egy kihívásokkal teli világban a szülőknek egyre nagyobb szerepük van a gyermekeik megfelelő felkészítésében a…
PEOPLE TEAM tábor

Ünneplőruha

Szinte sejtettem. Anya már megint a ruháimat pakolja ki a szekrényből, s közben sóhajtozik. Nyáron…
PEOPLE TEAM tábor

Kacsát a netről?

Amikor a nagymamád vasárnap este közli, „Gyerekek, holnap estére kacsasültet készítenék!”, hogyan oldjátok meg? Elgondolkodtál…
PEOPLE TEAM tábor

A híres-neves tejkaramella

A mogyoróvajas fudge napját november 20-án ünnepeljük. A fudge egy cukor, vaj és tej felhasználásával…