Beszélgessetek, fejlődjön az agy!
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Mindenki tudja, hogy a kommunikáció milyen fontos. Beszélj a gyermekeddel, és figyelmesen hallgasd meg őt! Azáltal, hogy nyitott kommunikációs csatornát tartasz fenn, jobb kapcsolatot alakíthatsz ki, és ő is hozzád fordul majd problémáival.

A kommunikációnak még egy fontos szerepe van: segítheted a gyermeked agyának integrációját, ami kritikus folyamat a gyermek fejlődésében.

Az integráció hasonló a testünk működéséhez, ahol különböző szerveknek kell együttműködniük ahhoz, hogy egészséges testet tartsanak fenn. Amikor az agy különböző részei integrálódnak, harmonikusan működhetnek együtt, ami kevesebb hisztihez, több jó viselkedéshez, empátiához és jobb mentális állapothoz vezet.

Ennek érdekében beszélj a gyermekeddel az élet nehéz helyzeteiről. Kérdezd meg tőle, hogy mi történt, és hogyan érezte magát!

Nem kell megoldásokat adnod. Nem kell mindent tudnod ahhoz, hogy jó szülő legyél. Csak figyelj, és tégy fel egyszerű szavakból álló kérdéseket. Ez segít nekik értelmet adni a tapasztalataiknak, illetve integrálni az emlékeiket.

A beszélgetés segíti a gyermeket abban, hogy feldolgozza a nehéz helyzeteket, megértse az érzéseit, és segít a memóriájának a tapasztalatok összekapcsolásában. Az érzelmileg fejlett gyerekek jobban tudják kezelni az élet kihívásait, jobban törődnek másokkal, és jobb mentális egészséget élveznek.

Fontos, hogy kommunikációs csatornát teremteni és fenntartani a gyermekeddel: ne felejtsd el, hogy az egyszerű beszélgetés is hozzájárul a kapcsolat erősítéséhez és a gyermek fejlődéséhez!

Ez az írás a „Csak jobb szülő lehetsz” sorozat egyik része.

Pamela Li írása nyomán

Beszélgessetek, fejlődjön az agy!
Először hallgasd meg őket!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

A jövő iskolája

Ma megint kilenc órám volt… Nulladikra kellett mennünk, ami hétórai kezdést és hatórai felkelést jelent.…
PEOPLE TEAM tábor

Gáspár, Menyhért, Boldizsár

Nagymama rejtélyes betűket írt fel az ajtófélfára. 20 + G + M + B + 24. El nem tudtam képzelni, mi lehet ez.…
PEOPLE TEAM tábor

Koboldok városa

Nagyon izgalmas és eseménydús programon vehettünk részt az este folyamán. A Koboldok városa név teljesen…
PEOPLE TEAM tábor

Társas lények

Közhelyszerűen hangzik, de az emberek társas lények. Hiába szeretünk néha egyedül lenni, fontos, hogy egyébként…