Múzeumlátogatás
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Újra itt vagyok. Most a 2. program következik a listámról: a múzeumlátogatás. Említettem már, hogy tatabányai vagyok? Ha még nem, akkor most megteszem. Azt tervezem, hogy egy hűvösebb, borúsabb napon anyukámmal elmegyünk a Budapest Retro Élményközpontba. Miért pont ide, és honnét vettem az ötletet? Láttam a Valmar Úristen című klipjét – gondolom, te is –, és megtudtam, hogy ezen a helyen forgatták. Először csak a bisztróra és a benne lévő flipperekre lettem figyelmes. A helyszínt megjelölték a klip végén. Beírtam a keresőbe, és nagyon megtetszett, amit ezzel kapcsolatban találtam.

Anyukám sokat mesélt a gyerekkoráról, a 80-as, 90-es évekről. Azt mondja mindig, hogy kár, hogy én nem élhettem át azt az érzést, ami akkor volt. Amikor a képeket nézegettem, és informálódtam, akkor arra gondoltam, hogy ha oda bemegyünk, akkor arra a pár órára olyan lesz, mintha én is a részese lehetnék a történelem e szeletének.

Mit érdemes tudni a helyről? Budapesten, az Október 6. utca 4. szám alatt található. A bpretro.com oldal minden információt tartalmaz. Mindennap 10 és 20 óra között várja a vendégeket, van Retro Bisztró is, ami vasárnaptól csütörtökig 10 és 20.30 között, pénteken és szombaton pedig 22 óráig van nyitva. A bisztró felidézi a régi sörkertek, éttermek hangulatát, anyukám mondogatta ezt, miközben az oldalon lévő galériát lapozgattuk. A képek önmagukért beszélnek. Sok énekes is ellátogatott már ide. Stúdió, autó, képek, reklámok sokasága várja a kíváncsiskodókat. Az épület 3 szintes, sokáig tart, amíg mindent megnéz az ember.

Tatabányáról vonattal fogunk felmenni a Keletibe vagy Kelenföldre, onnét tovább BKV-val. Azért hétköznap, mert kicsit olcsóbb a jegy, s talán nincs akkora tömeg, mint hétvégén. Anyukámnak csak 1 nap szabadságot kell kivennie. Nagyon aprólékosan megnézek mindent, amit lehet, ki is fogok próbálni. Nagyon várom már!

Lejegyezte: Kropokné Kiss Éva


Mályvarózsatündér
Mezítlábas ösvény

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Virágkoszorú-készítés

Minden gyerek nagyon örül a tavasznak, amikor a természet újjáéled, és kinyílnak az első mezei…
PEOPLE TEAM tábor

Társasozás

A lista harmadik eleme a társasozás. Természetesen ennek is utánaolvastam, mert a nettől azért nem…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 2.

Az előző írásom összefoglalta neked a hazai kagylók jellemzőit, előfordulási helyeiket. A mostaniban pedig felhasználjuk…
PEOPLE TEAM tábor

Élő zene a szabadban

Az élő zenés, nagyzenekaros koncerteknek varázserejük van. Összehozzák a különböző korcsoportú embereket, és felejthetetlen élményt…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Titkos Levéltár (I)

A rejtélyek és a titkok mindig megmozgatják az emberek fantáziáját, ráadásul hajlamosak vagyunk arra, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Könyvtárlátogatás

Ugye a múltkor azt javasoltam neked, hogy menj könyvtárba. Ha még nem voltál, akkor fontos…
PEOPLE TEAM tábor

Árnyjátékok

Maradjunk most még egy kis ideig az elemlámpánál! Kinti program volt a kincskeresés éjjel, most…
PEOPLE TEAM tábor

Nem csupán napközis

A nyár messzinek és végtelennek tűnik, de az idő gyorsan repül. Nem érdemes az utolsó…