A legjobb meló a világon
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a PT, mint az iskola vagy egyéb táborok!

Mutatkozz be, kérlek!

Ando Karina vagyok, 22 éves, és idén a harmadik évemet fejeztem be Szegeden, osztatlan matematika- és technikatanár szakon. Tavaly voltam először a PEOPLE TEAM-csapat tagja, és imádok a részese lenni. A matematika megtanított jól számolni, valamint a türelemre, hiszen nem minden nehéznek tűnő feladat mögött áll egy nagyon bonyolult megoldás, egyszerűen is meg lehet oldani őket. A technika a kreativitásomon és az önállóságomon is javított. Bízom benne, hogy az előző félévekben tanultakat hasznosítani tudom majd a kézművestáborban, és biztosíthatok mindenkit, hogy a táborozók is imádni fogják az újabb „technikás” ötleteket.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Eldöntöttem, hogy amíg lehet, részese szeretnék lenni ennek a közösségnek. A jó hangulat, a csodálatos táborszervezés, mókusok, tanárok és mindenki segített abban, hogy beilleszkedjek, és azt érezzem, hogy nekem fontos ez a tábor, és a részese legyek. Tanítani és tanulni is lehet egyszerre, ameddig én valamit tanítani akarok, addig a táborozók engem tanítanak türelemre és néha új dolgokra.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Voltak furcsa ételek, bár ez annak köszönhető, hogy igen válogatós vagyok. A legfurább a Soba leves elkészítése és elfogyasztása volt tavaly.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Ki merem jelenteni, hogy ebben a táborban tanárnak lenni a legjobb meló a világon!

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Szeretnék ismét „gyerek” lenni, és újra táborozni. Minden kalandban részt venni, és csak arra figyelni, hogy jól érezzem magam abban az egy hétben (vagy akár több héten keresztül). Irigylem a táborozóktól, hogy csupán ennyi dolguk van.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

A PT-ben sosem voltam táborozó, de máshol annál többször. Nekem mindig az új barátságok voltak a legnagyobb élményeim, hiszen akár kisiskolásként, akár középiskolában nehezen tudtam egy idegen környezetbe beilleszkedni, és ezek a táborok mindig megmutatták azt, hogy igenis képes vagyok rá.


Summerhill: iskola másként
Régóta várom, hogy táboroztató legyek

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Grillezés (II)

Az eszközt kiválasztottad, most a faszén következik. Minden benzinkútnál, szupermarketben, illetve a nagyobb boltokban is…
PEOPLE TEAM tábor

Fagyosszentek

– Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák a meleget! – dudorászta Matyi. – El vagy tévedve,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a…
PEOPLE TEAM tábor

Gond van? Segítek!

Senki sem gondolatolvasó, azonban ha elmondod, mit szeretnél, tudnak neked segíteni – már aki nyitott…
PEOPLE TEAM tábor

Otthon elunnád magad

Otthon maradni kényelmes, takarékos, de fölöttébb unalmas megoldás, ha a nyári vakáció eltöltéséről van szó.…
PEOPLE TEAM tábor

Anyu és a mókusok

Mindenki vigyen magával egy mókust, ha táborozik? Hogy is van ez? Georgina édesanyja után az…
PEOPLE TEAM tábor

Táborból a fővárosba

Tavaly volt a második évem táborozóként a PT-ben, s a harmadik hétre kialakult az azóta…