Nevessünk és alkossunk együtt!
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

Egy tábor tucatnyi szekcióval, egyformán szórakozni, fejlődni és barátkozni vágyó gyerekekkel. A PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táboraiban ezekre mind lehetőség van. Ezúttal a színházi szekció egyik tanára mesélt nekünk a táborról.

Miért fontos a táborozás?

Olyan emberekkel ismerkedhetünk meg, köthetünk barátságot, akikkel nem a hétköznapjaink kötnek össze. Olyan emberekkel, akikkel egy az érdeklődés, akár a humor, egyszóval: aki érti a nyelvünket. Egy közösség tagjai lehetünk, amiben együtt gondolkodhatunk az általunk felvetett témákról, azokat beforgathatjuk egy közös alkotásba.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

A magatokban megfogalmazott kérdéseket mindig tegyétek fel, nyitott és kíváncsi fülek fogják hallgatni azokat. Gondolkodjunk, nevessünk és alkossunk együtt! Várunk Titeket!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Legyenek kíváncsiak és befogadók. Nyitottak gyermekük kívánsága és produktuma felé a tábor végén. Hallgassák meg a megszerzett élményeiket. Nevessenek velük!

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Nyitottságot és sok közös megfejtésre váró gondolatot. Bízom benne, hogy a gyerekek barátokként tekintenek majd egymásra, a csapatból pedig közösség alakul, ahol nincs rossz gondolat vagy megfejtés.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Megkérdezem, hogy lenne neki jó. Mit csináljunk máshogy, hogy komfortosan érezze magát a szituációban, így nem lesz bosszantó. Több odafigyeléssel fordulnék felé.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Meleg pulcsi, bő, színes felsők. Egy mintás napszemüveg. Pár jó vicc, de tényleg jó. Naptej mindenképpen. Kényelmes cipő. Majd papucs, amiben jókat lehet slattyogni. Papír zsebkendő. Várakozás. Törölköző.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Egy huszonhárom fős csoporttal foglalkoztam, és amikor véget ért a foglalkozás, nem akarták, hogy elmenjek, meghosszabbítottuk a játékot pár órával. Szerették, és vártak legközelebbre. Megbíztak bennem, és teljesen elvesztették az időérzékelésüket.

Tartasz valamitől?

Hogy mennyire értek majd szót a gyerekekkel korosztálytól függően. Hogy elérjem, hogy ők is megbízzanak egymásban és bennem.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Mit fognak velünk megosztani a gyerekek a színésztáborban. Befogadnak-e a személyes történeteikbe, amiből megszületik az előadás.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Lehetséges együtt gondolkodni, létrehozni egy előadást felesleges szigor nélkül, kompromisszumokkal.

, , ,
Attól, hogy laza vagy, még lehetsz szervezett
Indulás

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Nem támadt kedvem hazatelefonálni

Virág négy éven át táborozott a PEOPLE TEAM-ben, legutóbb azonban táboroztatónak jelentkezett a kecskeméti gyerekfesztiválra.…
PEOPLE TEAM tábor

Hová szökik?

Az idei évünk szökőév, a naptárunk 2024. február 24-ét szökőnapként jelöli. Ez egy névnap nélküli…
PEOPLE TEAM tábor

Csillagnézés tanulással

A PEOPLE TEAM nyári táborának táboroztatóit meginterjúvoló sorozatunkat Lillával folytatjuk. Mutatkozz be, kérlek! Beretka Lilla…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

A kacsatechnika mindent megold

A PEOPLE TEAM nyári táborában van néhány olyan kifejezés, amelyet előszeretettel használnak a táboroztatók. Többek…
PEOPLE TEAM tábor

Gabonapehely majonézzel

Virág igazi gourmet lett a PEOPLE TEAM nyári táborában. Olvasd el, milyen egyéb élményeket és…
PEOPLE TEAM tábor

A türelem a kulcsa mindennek

A pozitív tábori élmények szerzéséhez elengedhetetlenek a jó táboroztatók. De milyen is egy jó táboroztató?…