Legyező kézzel (III)
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Az elmúlt alkalommal egy egyszerű zsírpapírból készített legyező megvalósításának lépéseit ismerted meg. Most következzen egy kicsit bonyolultabb, ami kettős feladatot lát el: asztaldísz és legyező is egyben.

Szalvéta, 2 fogpiszkáló és egy 20 cm-es szalag kell csak hozzá. Partik, vacsorák dekorációja is lehet, akkor a legstílusosabb, ha kínai ételt eszünk. Azonnal keleti hangulatot tudunk vele teremteni. Az étel főzése közben, a tálalás előtt legyezhetjük magunkat vele, a fogyasztáskor evőpálcikaként, fogpiszkálóként és szalvétaként hasznosíthatjuk.

A szalvéta csúcsán, ahol nem nyílik, ollóval vágd ki egy picit, ide tedd két irányba az evőpálcikákat, majd mindegyiket rögzítsd a fogpiszkálóval. Ha kis szalagot kötsz rá, akkor díszíti és tartja is.

Manapság a legdivatosabb növény a levendula. Használják krémekhez, illóolajként, szörpként. Javaslom, hogy kövesd te is a trendet, és kreálj belőle legyezőt. Szerezz be 7 db hosszú szárú levendulát, bársony- és szaténszalagokat, csipkét, átlátszó cérnát vagy textilragasztót. Ha most jobban belegondolok, akkor inkább dekorációnak alkalmas, mint mindennapos használati tárgynak. Egyszerű elkészíteni, mutatós, az illata is magáért beszél, viszont nehezen mozgatható, félő, hogy szétesik.

Akkor nézzük! Keress egy vastagabb szalagot. Akár több darabot is összeköthetsz (formázz belőle háromszöget, a szalagokat ennek megfelelően vágd le ollóval); fűzd bele a levendulákat. A végét kösd össze egy vékony szalaggal. Ügyelj arra, hogy a virágok egyenlő távolságban legyenek egymástól. A végét varrd le átlátszó cérnával. Ha esetleg nem bajlódnál a varrással, akkor ragasztóval is rögzítheted. Arra figyelj azért oda, hogy ne hagyjon foltot az anyagdarabokon. Jó bíbelődést kívánok!

Kropokné Kiss Éva


Legyező kézzel (II)
Kisvonatozás

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Virágkoszorú-készítés

Minden gyerek nagyon örül a tavasznak, amikor a természet újjáéled, és kinyílnak az első mezei…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Kupakokból játékok (2)

Figyelem! Folytatás következik. Színvarázs a hatodik játék a sorban. Ehhez nagyon sok kupak kell, lehetőleg…
PEOPLE TEAM tábor

Gipszöntés otthon (I)

Amiről most írok, akár kétnapos elfoglaltságot is jelenthet számodra a nyáron. A gipszöntés fortélyait mutatom…
PEOPLE TEAM tábor

Élő zene a szabadban

Az élő zenés, nagyzenekaros koncerteknek varázserejük van. Összehozzák a különböző korcsoportú embereket, és felejthetetlen élményt…

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…
PEOPLE TEAM tábor

Mit visz a kishajó?

Kapcsolódva az Ország-városhoz, következzen a Mit visz a kishajó? játék. Folytassuk is hamarjában! Nem a…
PEOPLE TEAM tábor

Magyar street food

Kedvenc nyári kajáink: lángos. Nyár, vízpart, lángos. Sokunk fejében kapcsolódik össze a meleggel és a…