Szerencsés vagy, hogy táborozhatsz
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborokban nemcsak gyerekek és animátorok, illetve szervezők vannak, hanem tanárok és orvosok is. Az orvostanhallgató Anita a PEOPLE TEAM nyári táborának egyik dokija, vele beszélgettünk most a PT-ről és a tábori tapasztalatairól.

Miért fontos a táborozás?

Sok új, színes egyéniséget ismerhetek meg, aminek következtében toleránsabb és kedvesebb lehetek a környezetemben élőkkel. Számomra ezek igazán fontos tulajdonságok.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Légy nyitott és érdeklődő! Próbáld meg másokban a jó tulajdonságokat észrevenni, és elsajátítani azokat, hogy a tábor végére a te egyéniségedben is kifejlődhessenek.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ha a gyermek nem hiányolja vagy nem keresi a szülőjét, az annak a jele, hogy jól érzi magát.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Nyugodt körülmények között beszélgetnénk, megpróbálnám megnyugtatni, ráébreszteni, mennyire szerencsés helyzetben van, hogy táborozhat, és emlékeztetném arra, hogy a szüleit egész évben láthatja. Utána egy kis viccel megnevettetném, és elhessegetnénk a honvágyát együtt.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen, életre szóló barátságok születtek a gyerekkori táborokból. Visszajáró táborlakók lettünk, ahová később szervezőként is minden évben visszalátogattunk. Szerencsésnek érzem magam ezek miatt a kapcsolatok és élmények miatt.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Jókedvet, sok új barátot, sok új élményt és maradandó emlékeket, amikből a nehezebb és stresszesebb napokon táplálkozhatok.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Hiszek abban, hogy szép szóval mindig tovább érünk. Nyugodt, de mégis határozott hangnemben megkérném, hogy viselkedjen tiszteletteljesen, ahogyan vele is viselkednek a nevelői.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Nyitottság, érdeklődés, tolerancia, szabályok tiszteletben tartása, jó modor, együttműködés, barátságosság, segítőkészség, humor, lazaság.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Egy alkalommal észrevettem, hogy búslakodik valami miatt egy táborlakó, kicsit beszélgettünk, elláttam 1-2 tanáccsal, hogyan kezelje a helyzetet, és utána felszabadultan élvezte a táborozást. Egy másik alkalommal gyermekgyógyászat-gyakorlat során vizsgáltam egy kisfiút, aki fel-alá járkált a rendelőben, és időről időre megölelt teljesen váratlanul. Leírhatatlan érzés volt!

Tartasz valamitől?

Hogy elfáradok, illetve a túl meleg időjárástól tartok, és attól, hogy nem isznak majd elég folyadékot a gyerekek napközben.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogyan birkózom meg ennyi gyermekkel 2 héten keresztül.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Türelmes vagyok, és az esetlegesen felmerülő egészségügyi kérdéseket meg tudom oldani.

Játék és jókedv a táborban
A hangárban mindig történik valami

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Nem támadt kedvem hazatelefonálni

Virág négy éven át táborozott a PEOPLE TEAM-ben, legutóbb azonban táboroztatónak jelentkezett a kecskeméti gyerekfesztiválra.…
PEOPLE TEAM tábor

Hová szökik?

Az idei évünk szökőév, a naptárunk 2024. február 24-ét szökőnapként jelöli. Ez egy névnap nélküli…
PEOPLE TEAM tábor

Csillagnézés tanulással

A PEOPLE TEAM nyári táborának táboroztatóit meginterjúvoló sorozatunkat Lillával folytatjuk. Mutatkozz be, kérlek! Beretka Lilla…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Egy mókus vigasztalt meg

Kik azok a mókusok? A PEOPLE TEAM táboraiban így hívják a mókamester animátorokat, akik alig…