Élvezd, hogy itt lehetsz!
Táboringer

Egy táboroztató akkor jó, ha lelkes. Legyen akár tanár, szervező vagy animátor, szeresse a gyerekeket. Marcival a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborában találkozhatsz – vele készítettünk interjút.

Miért fontos a táborozás?

Meghatározó emlékeket élhetnek át a gyerekek ezekben a táborokban, amelyekből barátságok, szerelmek születhetnek. A tábor egy olyan hely, ahol szabadon próbálgathatja a szárnyait egy gyerek, és nagyon sok mindent kipróbálhat. Nekem is van számtalan csodálatos táborozós élményem és barátom, amit semmiért nem adnék.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne stresszelj rá semmire! Élvezd azt, hogy itt lehetsz. Legyél kedves mindenkivel, ők is azok lesznek veled. Próbálj meg annyi jó kapcsolatot kiépíteni ez alatt az idő alatt, amennyit csak tudsz.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Támogassák a gyermekeiket abban, amit szeretnének csinálni, de szerintem ez magától értetődik. Ne zaklassák őket a tábor ideje alatt, de persze beszéljenek legfeljebb kétnaponta a gyerekkel.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Táboroztatóként azt várom a tábortól, hogy megismerjek sok más nagyon kedves táboroztatót, akikben kellemes munkatársakat fogok megismerni. Azt is várom a tábortól, hogy sok tapasztalatot szerezzek pedagógiai szempontból.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Ha a gyermek olyan dologgal bosszant, ami kiküszöbölhető, akkor kiküszöbölöm. Megoldás még, hogy magamba nézek, hogy ez miért bosszant engem, és az is, hogy megpróbálok beszélni a gyerekkel ezzel kapcsolatban. Legrosszabb esetben lenyelem a dolgot.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Rengeteg jókedv, improvizációs készség mindenki részéről, nyitottság egymás felé, alapvető szeretet és elfogadás embertársaink iránt, jó hangulat és mézeskalács.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Az öcsémet tanítottam gitározni. Amennyire fel tud nézni az emberre egy gyerek, amikor tanítja, az elképesztő. Azok a csillogó szemek… Utána pedig csodálatos érzés volt az, hogy gyakorolt, és mindig megmutatta nekem a fejlődésének az eredményét.

Tartasz valamitől?

Nem fogok tudni megfelelni a magammal szemben támasztott elvárásoknak, de szerintem ez normális, és csak javítani fog a teljesítményemen.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogyan fognak hozzám viszonyulni a gyerekek, és én hogyan fogok hozzájuk viszonyulni. Szerintem könnyen meg fogjuk találni a közös hangot.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Érdemes vagyok arra, hogy átadjam a saját tapasztalataimat a jövő generációjának. Képes leszek értéket adni ezeknek a gyerekeknek, akikkel foglalkozni fogok.

, , , , , , ,
Hasznosan töltöttem ezt a hetet
A tábor után megszerettem Kecskemétet is

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Meteorológiai világnap

– Zsófikám! Add ide a kardigánomat, légy szíves! Megyek vásárolni, és a meteorológia hűvös, szeles…
PEOPLE TEAM tábor

Izgatott várakozás

Egy gyermek várása mindig öröm az egész család számára. Fiú lesz, vagy lány? Igazából mindegy,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Megfogott a tábor hangulata

Nóri mókusnak jelentkezett a PEOPLE TEAM nyári táborába. Hogy miért is tér vissza a korábbi…
PEOPLE TEAM tábor

Csillagnézés tanulással

A PEOPLE TEAM nyári táborának táboroztatóit meginterjúvoló sorozatunkat Lillával folytatjuk. Mutatkozz be, kérlek! Beretka Lilla…