Nem támadt kedvem hazatelefonálni
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

Virág négy éven át táborozott a PEOPLE TEAM-ben, legutóbb azonban táboroztatónak jelentkezett a kecskeméti gyerekfesztiválra. A PT-s élményeiről kérdeztük őt.

Mutatkozz be, kérlek!

Boldog Virág vagyok, egy 17 éves, kissé visszafogott, de lelkes, lelkiismeretes és kreatív lány. Egy vidéki gimnázium 11. osztályát fejezem be épp; hobbijaim többek között a fényképezés, a videókészítés, az írás és a zenélés. Ezenkívül viszonylag szívesen foglalkozom gyerekekkel is, és mindig igyekszem segíteni, ahol csak tudok. Az elmúlt négy nyáron táborozóként érkeztem a PEOPLE TEAM-be, tehát rendelkezem már tapasztalatokkal a tábort illetően – idén pedig szeretnék újakat is szerezni.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Persze, előfordult egyszer-kétszer, hogy amikor minden barátom elfoglalt volt, magamra maradva stresszelni kezdtem, mert nem tudtam, mit kezdjek magammal; de ezen túljutni szinte sose jelentett különösebb gondot, mert vagy hozzám jöttek oda új emberek, vagy én verődtem hozzá egy-egy ismerős csapathoz. Végső soron pedig volt, hogy egy-egy mókussal kezdtem el beszélgetni, vagy csak odaszegődtem a kapuőrséghez, ahol szinte mindig jó volt a hangulat. Szerencsére így sose lett rajtam annyira úrrá a stressz, hogy hazatelefonálni támadt volna kedvem.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Egyik évben a filmestábor egyik csapata megkért, hogy segítsek a kisfilmjük készítésénél – ami egy Rómeó és Júlia-paródia volt. Én persze erre naivan egyből rábólintottam, gondolván, hogy majd biztos nekem kell kameráznom, a világításért felelnem, vagy beállni statisztának a háttérbe… Így csak a forgatás kezdetekor szembesültem vele, hogy ők azt szeretnék, ha én játszanám Júlia női szeretőjét. Ez magában is elég kellemetlennek tűnt, de ha már korábban felajánlottam a segítségemet, nem akartam kihátrálni. Ennek a vége az lett, hogy vagy egy órán keresztül vettek fel egy alig 15 másodperces jelenetet, több szögből is, ami közben nekem végig a Júliát játszó lánnyal összebújva kellett feküdnöm. Ráadásul mindezt úgy, hogy az akkori barátja rendezőként végignézte, az operatőr srác pedig időről időre kiparodizálta a „románcunkat”… Be kell ismernem, nagyon megkönnyebbültem, amikor végre azt mondták, hogy jól sikerültek a felvételek, és felkelhetünk. És bár ez számomra elég durva élmény volt akkor, utólag nagyon vicces rá visszaemlékezni.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Mindenekelőtt a „makkász” pozíciót, mert valakinek a „mókusokról” is gondoskodni kell…

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Bögrés leves, nyunyóka.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

A harmadik heti péntek estéket minden évben nagyon élveztem, de a legutóbbit különösen, mert akkor „végzős” táborozóként ünnepeltünk. Együtt fotózkodtunk, táncoltunk, karaokéztunk, jósoltattunk, és házastársaknak meg testvéreknek fogadtuk egymást a barátokkal, aztán amikor egy kis nyugalomra vágytunk, félrevonultunk oda, ahol az egyik táboroztató gitározott, és körbeültük őt. Minden olyan idilli volt – ekkorra mind túljutottunk a heti feladatainkon és az esetleges nehézségeken, de még nem készültünk a könnyes búcsúzásra. Csak igyekeztünk minél jobban kiélvezni az együtt töltött időt. Tehát, bár a tábor rengeteg pillanatát élveztem, ez a péntek este mégis különleges helyet foglal el a szívemben.


Csillagnézés tanulással
Azt hittük, szörnyet láttunk

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Virágkoszorú-készítés

Minden gyerek nagyon örül a tavasznak, amikor a természet újjáéled, és kinyílnak az első mezei…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a…
PEOPLE TEAM tábor

Együtt, egy csapatként

Magányos farkasnak tartod magad? Nincs ezzel gond, de próbáld ki, milyen az, amikor hozzád hasonlóak…
PEOPLE TEAM tábor

Mi az a PT-vágy?

Nyári tábor, amelyet a táboroztatók is várnak? Létezik bizony! A PEOPLE TEAM kecskeméti gyerekfesztiválja is…